Diensten

Tripple Core IT Solutions is gespecialiseerd in netwerken en infrastructuren, met snelle levertijden van materiaal en betaalbare installaties & onderhoudscontracten. Tripple Core is gespecialiseerd in migratietrajecten van Windows9x/NT/2000 naar een Windows 2003-omgeving, het introduceren van e-mail & Intranet en het plaatsen van een eigen website op het Internet. Indien gewenst worden opleidingen verzorgd in het gebruik van deze implementaties.

Technology Consultant

De Technology Consultants bij Tripple Core adviseren bedrijven in hun beheerafdeling en implementatie van onderhoudscontracten (Service Level Agreements). Tevens adviseren Technology Consultants op het gebied van architecturen en infrastructuur bij klanten en begeleiden de invoering van nieuwe technieken. Door middel van een QuickScan wordt de IT-infrastructuur ge´nventariseerd en in een rapport het advies gepresenteerd.

 

Onderhoud & beheer

Om de kwaliteit & continu´teit van het gehele netwerk te garanderen en de kosten te beheren kan door gebruik te maken van een onderhoudscontracten het netwerk worden uitbesteedt aan Tripple Core. De verantwoordelijkheid van de ICT automatisering wordt hierbij uitbesteed. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdelijk onderhoud, expertise of ondersteuning te verzorgen.

 

Installatie IT-infrastructuur

Op een efficiŰnte wijze en vast afgesproken budget worden installatie werkzaamheden verricht. De vakbekwaamheid zijn onder andere Windows NT/2000/2003, Active Directory, Citrix server XP, fouttolerantie systemen zoals RAID-5 en Cluster Server, Exchange 2000/2003, koppelingen naar het Internet met Cisco routers, ontwerp & implementatie Intranet en websites.Na implementatie worden installatie documenten gemaakt en bijgehouden. Voor onderhoud en calamiteiten kan hierop een beroep worden gedaan.

Detachering

Naast Technology Consultant, Onderhoud & beheer en Installaties biedt Tripple Core de mogelijkheid om IT Professionals in te huren. De IT Professionals zijn CNE, CCNA of MSCE gecertificeerd en bijgeschoold in ITIL en projectmatig werken.

E-Business

Het maken van websites voor het Internet, het ontwerpen en bouwen van een Intranet met o.a. discussiegroepen of 3D-animaties voor professionele presentaties, Tripple Core kan deze producten voor u verzorgen. Door nauwe samenwerking met diverse partijen kan het gehele ontwikkeling, zoals domein registratie als complete e-commerce omgeving door Tripple Coreworden begeleidt.

 

 

Beveiliging

Is uw netwerk wel goed beveiligd tegen eventuele aanvallen vanaf het internet? Zijn uw pc's beschermd tegen virussen, spyware en adware?
Tripple Core IT Solutions kan uw netwerkbeveiling doorlichten en uw adviseren wat er moet gebeuren om risico's van besmetting en hacken zo klein mogelijk te maken.

Wat is een virus?

Een virus is een computerprogramma dat zichzelf kan vermenigvuldigen en op de computers die het besmet schade kan aanrichten. Het aanrichten van schade kan varieeren van overschrijven, verwijderen of veranderen van belangrijke bestanden die de computer nodig heeft om te kunnen functioneren. Sommige virussen kunnen de harde schijf van een computer wissen waardoor alle gegevens verloren gaan.

er zijn verschillende soorten virussen:
- boot-sectorvirussen
- wormen
- bestandsvirussen
- macrovirussen
- trojan horses

Als een pc eenmaal besmet is kan de schade hierop varieeren afhankelijk van het type virus waarmee het besmet is. Het kan traag worden omdat de virus constant bezig is om andere pc's op het netwerk te zoeken en te besmetten. Het kan onbruikbaar zijn geworden omdat er belangrijke bestanden van het besturingssysteem zijn verwijdert. Het kan een virus zijn die op uw pc of server instellingen zodanig wijzigt dat deze vanaf het Internet door hackers te besturen is, ze kunnen dan ook bij alle gegevens die op de pc of server staan. Bedrijfskritische gegevens, bank en creditcard gegevens kunnen zo bemachtigd worden.
Is uw netwerk besmet met een virus of spyware of heeft u een vermoeden hiervan twijfel dan niet, zet indien mogelijk uw pc of server uit of koppel het in ieder geval los van het netwerk of eventuele internet verbinding. Tripple Core kan uw bedrijf virusvrij maken en uw adviseren op het gebied van beveilinging.
Mocht u aangesloten zijn op het internet, en wie is dat niet, is het van cruciaal belang dat uw verbinding met behulp van een firewall beveiligd wordt.
Een pc of netwerk die niet met een firewall beveiligd is is uiterst kwetsbaar voor hackers en virussen.

Wat is een firewall?

Een firewall is een programma dat je computer beschermt tegen inbrekers. Een firewall controleert en logt (legt vast) alle data die op je pc binnenkomen. Als iemand van buitenaf toegang probeert te krijgen tot je computer, dan maakt de firewall hier onmiddellijk melding van en houdt de deur gesloten. Je kan een firewall vergelijken met een muur rondom een oude vestingstad. De poorten die in deze muur zitten, - en die nodig zijn voor de communicatie met de buitenwereld - worden door de firewall als een soort poortwachter in de gaten gehouden. Zodra iemand op de poort klopt, krijg jij daar als eigenaar van de computer een melding van. Je hebt twee soorten firewalls. Een hardwarematige, die vooral bestemd is om complete aan internet gekoppelde bedrijfsnetwerken te beschermen, en een softwarematige . Voor thuisgebruik of voor gebruik in een klein netwerk is een softwarematige toepassing voldoende. De firewall is in dat geval een computerprogramma dat op je pc draait en constant op de achtergrond het binnenkomende internetverkeer in de gaten houdt. Er zijn een heleboel van dit soort programma's beschikbaar

 

Draadloos netwerk:


Heeft u een draadloos netwerk? Is het goed beveiligd of kan de hele wijk bij u op het netwerk?
Een draadloos netwerk biedt vele voordelen en mogelijkheden maar is tevens indien het niet goed is ingericht een beveiligings risico.


Veel bedrijven hebben niet de kennis of tijd om zelf een beveiligd draadloos netwerk op te zetten en sluiten daarom hun Access Points met standaard instellingen aan op hun netwerk. Dit soort netwerken zijn te vergelijken met het 24 per dag wagenwijd openzetten van uw deuren, iedereen kan op elk moment in en uitlopen.

Niet alleen niet goed geconfigureerde Access Points maar ook laptops vormen een gevaar op het gebied van draadloos netwerk. Tegenwoordig is elk nieuw laptop standaard uitgevoerd met een draadloos netwerkkaart die waarschijnlijk zonder beveiliging aan staat.

Tripple Core IT Solutions kan uw draadloze netwerk zodanig beveiliging dat het risico dat er iemand ongevraagd bij uw op het netwerk komt onmogelijk wordt.